vineri, 10 aprilie 2015

Mușchi de miel în crustă de fistic


Zilele astea foarte multe persoane m-au întrebat cum o să pregătesc friptura de miel pentru ziua de Paște, așa că m-am gândit să vă propun o rețetă foarte simplă,  foarte apreciată în Franța: mușchi de miel în crustă de fistic. Aceasta este rețeta pe care am pregătit-o și pentru Goût de France / Good France. Invitații au fost încântați și sper că și voi veți fi. dacă o încercați, lăsați-mi un mesaj să îmi spuneți cum a ieșit.


iată rețeta pentru 4 persoane :

Pentru carne :
-        4 bucăți file de miel
-        Sare, piper, ulei de masline

Pentru crustă :

-        100-150 g pudră fistic (sau fistic crud pe care îl măcinăm)
-        50 g unt moale
-        1 ou
-        50 g parmezan

Mod de lucru :
                Canea se unge cu uleiul de măsline și se asezonează.
                Se pune într-o tigaie încinsă, rotindu-l mereu pentu a căpăta o forma cît mai cilindrică și se rumenește de jur împrejur.
                Se lasă la răcit.
                Se face un „aluat’’, amestecând pudră de fistic cu parmezanul ras, apoi untul și oul.
                Se dă la rece, și după ce s-a odihnit vreo 30 de minute la frigider se întinde foaie subțire, pe o bucată de pergament sau film alimentar.
                Se pune mușchiulețul, și ușor se rulează aluatul în jurul muschiulețului, cu grijă să nu prindem pergamentul /filmul alimentar în interior. Se rulează și se strânge bine.
                Se scoate din folie înainte de  momentul servirii, și se dă la cuptor câteva minute, în funcție de grosimea mușchiulețului.

Poate fi pregătit cu o zi înainte, lăsându-l în frigider în folie, în acest caz, trebuie scos din frigider cu jumătate de oră înaite de a fi servit !

Se servește cu un vin roșu, cu note fructate!

Paște fericit și Bon Appétit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu